Formulario cerrado

Conferència de l’escriptor Eugeni Casanova

13/07/2018 20:00

VER OPCIONES

PRESENTACIÓN

Divendres 13 de juliol - 20.00H
Alfolí de la Sal (L'Escala)
Gratuït

L'escriptor Eugeni Casanova participarà a les conferències del Festival Portalblau per presentar el seu llibre Els gitanos catalans de França

En aquest país europeu existeix un col·lectiu format per desenes de milers de persones que parlen català, i que es defineixen a sí mateixes com a "gitanos catalans", que s'ha mantingut ignorats durant segles. El seu origen se situa al Principat de Catalunya, sobretot a l'Empordà. Van començar a establir-se al Rosselló arran d'una llei del 1783 de Carles III que els va permetre viatjar després de segles de prohibicions. Avui, una dotzena de cognoms com Batista, Patrac, Ferrer, Pubill, Cargol o Malla s'escampen per bona part del país fins a la frontera amb Bèlgica en comunitats que han mantingut majoritàriament la llengua i els costums. Parlen un català, que ells anomenen gitano, diferent dels dialectes territorials.

Eugeni Casanova és llicenciat en Ciències de la Informació i en Filosofia, i va obtenir el doctorat en Llengua i Literatura Catalanes amb una tesi sobre els gitanos catalans de França, ara revisada i ampliada en aquest volum. Ha publicat una vintena de llibres de recerca periodística, etnografia, sociolingu¨ística, natura i viatges.

LUGAR

Alfolí de la Sal (c/ Alfolí, 4, L'Escala)

CONTACTO

FORMULARIO