Formulario cerrado

XXI TROBADA DEL TRIANGLE JOVE (18, 19 i 20 d'octubre a Moraira)

21/09/2019 19:00

VER OPCIONES

PRESENTACIÓN

XXI TROBADA TRIANGLE JOVE 2019

“Som el present, cuidem el futur”

Des d’ara mateix ja podeu inscriure-us a la XXI Trobada del Triangle Jove organitzada per la Fundació Triangle Jove. Enguany ens trobarem a Moraira (País Valencià) els dies 18, 19 i 20 d'octubre. Com sempre, un cop us hàgiu inscrit rebreu un correu amb tots els detalls referents a l'acomodació (transport, allotjament i àpats). Aquest formulari estarà obert fins el dia 30 de setembre.

PROGRAMA:

Amb aquesta trobada volem aconseguir que les entitats comencen a tindre una mirada ecologista i  desenvolupen la seua responsabilitat sobre la cura del seu entorn. S’ha de generar una consciència i donar eines per a poder desenvolupar-la, generant una visió personal i altra col·lectiva, amb l’objectiu de fer les entitats més sostenibles i responsables.

D’altra banda, des d’una perspectiva feminista i de lluita social, volem apropar el concepte d’ecofeminisme, vinculat amb la seua relació amb l'explotació dels recursos de la naturalesa, la justícia ecològica, les nostres potencialitats com a subjectes de canvi socioambiental econòmic i cultural o la necessitat de superar l’androcentrisme de la nostra cultura.

Així, l'objectiu principal d'aquesta trobada és aconseguir sensibilitzar el teixit associatiu juvenil i a les persones joves sobre la deterioració ecològica que s'està produint en el nostre entorn i dotar-les del coneixement i d’eines per a reivindicar un canvi en el nostre model socioeconòmic, polític i cultural, i als nostres estils de vida, que ens ajude a lluitar contra el canvi climàtic.

 

Descripció de la trobada:

 

DISSABTE

- Ponència inaugural

A través d’una ponència amb expertes mirarem de compartir visions i anàlisis  per així crear un corpus de coneixement comú que ens prepararan de cara als espais de debat posteriors. Els i les ponents encara estan per confirmar, però actualitzarem tota la informació.

- Grups de debat

En aquesta edició de la Trobada us proposem els següents 5 itineraris. Cada itinerari comptarà amb un parell de persones especialitzades en l’àrea, que presentaran tant experiències com anàlisis i propostes d’actuació. A la inscripció us demanarem que ordeneu els itineraris per ordre de prederència. Ens esforçarem per assegurar que pugueu assistir a l'itinerari que hagueu triat primer.

  1. Moviment Eco-feminista: Què és i com es vinculen els dos termes? I encara més, pot un existir sense l’altre? Ho veurem tant des d’una vessant teòrica com propostes per a la seua aplicació.
  2. Incidència Política Local: Plantegem l’educació ambiental com a eina de treball local i associativa. Però com podem organitzar accions perquè els municipis desenvolupen una política pública ecologista i sostenible des de les entitats i consells locals?
  3. Model de producció i consum: “Pensem globalment, actuem localment” Busquem alternatives al sistema capitalista, però també necessitem responsabilitat i consciència ciutadana.
  4. Sostenibilitat de les Entitats: treball de la sostenibilitat a les entitats mitjançant eines, recursos i bones pràctiques que permeten reduir l’impacte ambiental i la petjada ecològica de les nostres accions associatives.
  5. Defensa del Territori: compartirem les experiències i reivindicacions de diversos col·lectius que es mobilitzen per la defensa del seu territori. Això implica defensar i tenir cura dels recursos naturals, però també cuidar les persones que hi viuen!

 

DIUMENGE

- Conclusions

Enguany, compartir les conclusions dels debats serà una mica més entretingut. Hem preparat una gimcana que ens espavilarà ben dematí, però també ens donarà l’oportunitat de saber què s’ha tractat a tots els itineraris.

 

 

De seguida podreu formalitzar la inscripció, però abans cal que llegiu la següent informació:

  • És imprescindible assistir a tots els espais de la trobada. Si no és així i no es justifica, l’entitat de base del/la participant haurà d’assumir-ne el cost total. També, si la persona inscrita no assisteix a la trobada l’entitat haurà de fer-se càrrec del cost.
  • L’activitat està oberta a equips tècnics de les entitats membres dels consells.
  • El límit d’edat per als i les participants és de 35 anys.
  • Si vens des del CJIB has de saber que el vol d’anada surt de Mallorca divendres a les 17.45h. Diumenge, de tornada, l’aterratge és a les 17.10h.
  • Ja pots descarregar-te la memòria de la Trobada del Triangle Jove de l’any passat. Fes-ho aquí.

 

 

QUÈ ÉS LA TROBADA TRIANGLE JOVE?

La Trobada Triangle Jove és una trobada anual destinada als representants de les diferents entitats juvenils i consells locals de joventut que formen part del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell Valencià de la Joventut (CVJ). Aquesta trobada està concebuda com un espai de formació, debat i coneixement mutu i té, com a objectiu final, millorar la qualitat de l’associacionisme i potenciar la participació social dels i les joves, així com oferir a les entitats membre dels tres consells la possibilitat de trobar espais d’encontre i intercanvi de treballs, experiències i reivindicacions comunes. Les trobades són monogràfiques i busquen aprofundir en un tema d’especial interès per a la població jove per a arribar, finalment, a unes conclusions consensuades per totes les participants. Es tracta d’un espai per conèixer altres persones i altres entitats, compartir experiències i reflexions, i fer xarxa associativa.

Com sempre, si teniu qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb nosaltres a fundacio@trianglejove.org, consell@cnjc.cat o info@conselljoventut.org

 

CONTACTO

FORMULARIO